Esélylatolgatás a 95.Magyar Derby napjára

I.
Angara biztosan nyert, ráduplázhat. La Lianga és Tour To Paris nagyszerű időben kvalifikáltak. Dorothea véleményem szerint kb 2 kiló túlsúllyal fog indulni, ez ronthat az esélyein. Night for Overdose Smidával meglepheti a favoritokat. Rebelliously szerephez juthat.
La Lianga – Angara – Tour To Paris – Night for Overdose
II.
Dinamitrúd biztosan vesztette el nyeretlenségét, további javulása várható. Bíborhajnal némi javulással ráduplázhat. Pakalaka Bum Bum másodikra jobb lehet. Voodoo Master ebben a társaságban a győzelemért küzdhet. Apostol mellett lovasa szól. Cipert az ugrások előre hozhatták. I Gotta Feeling utolsó előtti formájával küzdelembe érhet. Born to Win nem hozta meg a várt javulást. Déva vára friss forma, de még nem futott ilyen távra. Vanília, ha ezen a távon is formát fut, küzdelembe érhet. Lovely Rock papíron jól áll, de a mezőnyben sok a javuló képes hároméves.
Voodoo Master – Bíborhajnal – I Gotta Feeling – Dinamitrúd
III.
A Pozsonyban is jól futó Báthory és az idén csúcsformában versenyző Duce küzdelme várható a győzelemért, utóbbi most egy kicsit jobban áll súlyban. Silver Train Ebreichsdorfban már dobogóra állhatott, itt is küzdhet egy pénzes helyezésért. Meteorit, ha tudná tavalyi topját, nem állna nehéz feladat előtt. Puck Fair most nagyon jó, dobogóra állhat. Nocle Pata csak tavalyi topjával érhet küzdelembe. Seeking Approval elcsíphet egy pénzes helyezést. Cacholon csak javulással számít.
Duce – Báthory – Meteorit – Puck Fair
IV.
Liberty Love a legjobb ló a mezőnyben, kérdés adhat e ennyi súlyt a többi esélyesnek. Blokád, hasonló távra nagy javulást hozott, itt is pénzt kereshet. Celeburdit lovasa ajánlja. Rheia küzdelembe érhet. Ha Silver Chimes erre a távra megfutja a topját, akár még nyerhet is. American Dreaming-et a kapunyitó óta nem láttuk, meglepetést okozhat. Ballada legutóbb csalódást okozott, ha zsokéval korrigál, küzdhet a győzelemért. Eiskönigin csak javulással számít. Greenpeace távbírásában bízhat, de V/b-ből jőve nem szokták ezt a versenyt megnyerni. Juliana idén még nem sokat mutatott, talán ezen a távon megindul. Panama klasszis lovasával megszorongathatja a favoritokat. Rock’n Roll Fever távbírónak látszik, de ide javulnia kéne. Sarkcsillag idomárjával pénzért futhat.
Liberty Love – Ballada – Silver Chimes – Panama
V.
My Luck ezen a távon újra dobogóra állhat. Waslawinak ez a jó távja, küzdhet a győzelemért. Freddie Mercury most nagyon jó, a győzelem reményével áll starthoz. Radio Ga Ga-nak nem kéne sokat javulnia egy dobogós helyezéshez. Barabau küzdelembe érhet. Sky Divernek rövid volt az 1400 méter, ezen a távon a favoritok komoly ellenfele lehet.
Freddie Mercury – Waslawi – Sky Diver – My Luck
VI.
Cristály zsokéval nyerhet. Panda idén még nem futott, kellhet bele ez a verseny. Perfect One kisebb kihagyás után indul, ha egyben van, dobogóra állhat. Winning Bid ebben a társaságban a győzelemért küzdhet. Origami ráduplázhat. Parsec csak jobb formájával érhet küzdelembe. Pokolfajzat friss forma. Bahamian Indy zsokéval meglepheti a favoritokat. Mákszem bevezethet. Neverending Dream valamit javult, de ide annál több kell.
Winning Bid – Cristály – Bahamian Indy – Pokolfajzat
VII.
Duck of Gibraltár biztosan nyert, maradhatott még benne javulás. L’Ange Blue utolsó futásától eltekintve komoly esély, kérdés hogy utolsó futása kisiklás volt vagy valami más probléma volt a lóval. Pietro Testa közeli esély. Rhodesiwn Storm papíresély, ráduplázhat. Bourges mérföldre jobb volt. Qltúra lehet a legnagyobb ellenfele. Run The Red Light tavaly is Georgievvel volt a legjobb, meglepetést okozhat.
Rhodesien Storm – Qltúra – Run The Red Light – L’Ange Blue
VIII.
A tavalyi Kincsem díj nyerő Rhett Butler most egy kicsit halványabb, de javulhat annyit, hogy küzdjön a győzelemért. Eskandar jön előre, de ide több kell. Eltham most nagyon jó, küzdhet a győzelemért. Laurentius utolsó itthoni formájával komoly sansz. Akvamarin elcsíphet egy pénzdíjas helyezést. Miss Turpan jövöget előre, a táv mellette szólhat. Sabato csak hároméveskori topjával érhetne küzdelembe. Emouvoir számára ez a mezőny erős lehet.
Eltham – Rhett Butler – Laurentius – Miss Turpan
IX.
Maximum Joy legutóbb nem futott zavartalan versenyt, így is javult. Sárkányfű papíresély. Three Robins friss forma, újra dobogóra állhat. Eisvogel javulással elcsíphet egy pénzdíjas helyezést. Chickawa most nagyon jó, erre a távra tovább javulhat. Johnny Rebel rég futott, szüksége lehet erre a versenyre. Maconnaise jó munkák után indul, Linekkel meglepheti a favoritokat. Oscar nem akar megindulni. Uccellino csak javulással érhet küzdelembe.
Sárkányfű – Maximum Joy – Three Robins – Maconnaise
X. 95. Magyar Derby
Akrobat folyamatosan fejlődik, még mindig egy nem teljesen kész ló. Idei statisztikája reményre ad okot a tulajdonosának. Legmagasabb formáját utolsó futásakor érte el. Kell neki a nagy tempó, ha nem lesz, aki elmenjen vezetni, akkor majd neki kell élre állnia. Altay igazi távbírónak látszik. Idei két mérföldes versenyében még nem váltotta meg a világot, de a 2000 méteres Alagi díjban már mutatkozott. A táv növekedésével egyre eredményesebb lehet. Bigfoot idén két könnyű győzelemmel kezdte az évet, majd a mezőny végéről zárkózva lett harmadik az Alagi díjban. Távbírónak tűnik, nem lehet gondja a Derby távval. Destyno eddig nem mutatott semmi olyat, ami indokolná, hogy a Derby mezőnyében van a helye. De láttunk már olyat, hogy épp a Derby-re táltosodik meg egy addig semmit nem mutató ló. Eminensnek az utolsó két versenyében rosszul jött ki a véghajrá, kis szerencsével küzdhet a győzelemért a Lovas csere is segítheti, jó formában van. Humanicot idén kíméletesen menedzselték. Egy jó mérföldes verseny után másfél hónappal következett az Alagi díj, ahol meghálálta a türelmet és biztos második lett. Ő is azon telivérek közé tartozik, akik a pénzkeresés reményében állnak starthoz a Derby-ben. Mr Zuru az Alagi díjban nem futott rosszul, lovasa is dicsérte, aki a múlt héten megnyerte a Cseh Derbyt és szívesen ült vissza rá, munkában kiegyensúlyozott, szívesen dolgozik, a mezőny meglepetés lova lehet. Brilliance kétévesen az évjárat elitjébe tartozott, idén viszont még nem előzött meg lovat. Nem igazán indokolható a kanca indulása. Bubi Pata egész jó szezont zárt kétévesen. Versenyt nyert majd az Ürményi díjban harmadik helyezett lett. Az idei éve is jól indult. Mindössze 5 hosszal kapott ki Eminenstől. Azóta csak kiemelt versenyekben indult, ahol nem jutott szerephez. Csak a távbírásában bízhat. Messerschmitt nagyszerű kétéves szezont zárt. Mindig a dobogón végzett! Három győzelme mellet két harmadik helyezés volt a mérlege. Idén küzdelemben kapott ki a mérföldes Hazafi díjban, majd egy 2200 méteres első osztályú hendikepben a negyedik helyen végzett. Kétségkívül jó ló, de az állóképessége megkérdőjelezhető. Új tréningbe került.
Akrobat – Eminens – Altay – Humanic